Over Lauren Van Noten

Mijn naam is Lauren Van Noten en ik ben zelfstandig vertaler Duits en Chinees, gevestigd in ’s Gravenwezel, Antwerpen.

Al van kindsbeen af ben ik gebeten door taal en ik wist dan ook al op jonge leeftijd dat ik hier later meer mee wilde doen.

Nadat ik besloten had de bacheloropleiding in de toegepaste taalkunde te gaan volgen, moest ik een talencombinatie kiezen. Ik koos Duits en Chinees en was de enige studente in mijn jaar met deze talencombinatie. Waarom ik voor deze niet zo evidente talencombinatie koos? Niet omdat ik een bepaalde voorliefde voor deze talen had, maar net omdat ik de enige studente was met deze talencombinatie. Meegaan met de stroom is nooit iets voor mij geweest en dus ging ik deze uitdaging met heel veel plezier aan.

In 2014 studeerde ik met onderscheiding af en besloot ik zes maanden in China te gaan wonen en werken om me voor te bereiden op de master in het vertalen die ik het jaar daarop zou aanvatten. Ik zocht en vond er werk op een ruiterclub in de rand van Beijing en ging er aan de slag als coach en consultant. Hoewel dit alles niet zonder slag of stoot verliep, verloor ik mijn hart in China. Om mijn reis af te sluiten, heb ik een maand alleen rondgereisd en bezocht ik een tiental steden in onder meer China, Hong Kong en Taiwan.

Om diverse redenen ben ik na mijn terugkomst van China niet direct aan de masteropleiding begonnen maar ben ik voltijds beginnen werken op een gerenommeerd gerechtsdeurwaarderskantoor in Antwerpen. Uiteindelijk kon ik in 2016 dan toch aan de opleiding beginnen en combineerde ik mijn voltijdse baan twee jaar lang met mijn studies. Uiteindelijk studeerde ik in 2018 met onderscheiding af als master in het vertalen Duits-Chinees.

Ik wist al langer dat ik vroeg of laat voor mezelf zou gaan werken en in 2019 ben ik begonnen als freelance vertaler en revisor. Met mijn passie voor taal wil ik anderen helpen. Heeft u een tekst die uit het Duits of het Chinees naar het Nederlands vertaald moet worden? Of heeft u een Nederlandstalige tekst waar u niet zeker van bent dat deze volledig foutloos is? Contacteer me vandaag nog en ik bezorg u een offerte op maat.

Opleidingen

2016 – 2018

Master of Arts in het Vertalen (Duits-Chinees)

  • onderscheiding
  • grootste onderscheiding voor masterproef ‘Van Vlaamse ontgoocheling tot oostfronter’

2011 – 2014

Bachelor of Arts in de Toegepaste Taalkunde

  • onderscheiding